Arkiv Seçkileri Projesinin Sonuçları Açıklandı

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin, Türkiye'deki mimarlık üretimini belgelemek amacıyla Çanakkale Seramik & Kalebodur sponsorluğunda bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği ARKİV Seçkileri projesinin sonuçları belli oldu.

Mimarlara yapılan çağrılar, projelerin toplanması, düzenlenmesi ve değerlendirilmesiyle birlikte toplam dört aylık yoğun bir çalışmanın ürünü olan belirleme süreci 17 Mart 2010 tarihinde yapılan Seçici Kurul değerlendirmesiyle tamamlandı.

Amacı, Türkiye'de 2008 ve 2009 yılları içinde üretilen mimarlığı kayıt altına alıp, bir kaynak oluşturmak olan ARKİV Seçkileri projesi, Türkiye'nin tek mimarlık başvuru kaynağı olan ve Çanakkale Seramik & Kalebodur sponsorluğunda yayınlanan ARKİV üzerinden yürütüldü.

Değerlendirmeyi, Türk Serbest Mimarlar Derneği temsilcisi Aytek İtez, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği temsilcisi Hasan Çalışlar, İzmir Serbest Mimarlar Derneği temsilcisi Vedat Tokyay, Garanti Galeri'den Pelin Derviş ve Arkitera Mimarlık Merkezi'nden Emine Merdim Yılmaz'ın oluşturduğu Seçici Kurul gerçekleştirdi

Arkiv Seçkileri Projesinin Sonuçları Açıklandı

Paylaş: